Google heeft al geruime tijd geleden aangekondigd, maar nu gaat het dan eindelijk gebeuren!

Op 21 april gaat Google een nieuwe update doorvoeren waarbij ‘mobile friendly’ websites beter gaan ranken in Google dan bestaande websites. Maar kijk uit! Als in website er goed uitziet op een mobile phone, wil dan nog niet zeggen dat de website ook mobile friendly is in de ogen van Google. Er is een speciale URL waarmee je kunt testen of jouw website mobile friendly is.

Ook al vind jij dat een website er goed uitziet op je mobiel, dan wil dat dus nog niet zeggen dat Google dat ook zo beoordeelt. En als je website niet mobile friendly is, loop je risico dat je website niet meer zo goed gevonden wordt in Google.

Neem nu actie als je website niet mobiel friendly is!

Nu kun je dit gaan afwachten of actie ondernemen. Zorg dat je webbouwer weet wat er moet gebeuren en geef hem ook onderstaande link. Daarmee ga jij namelijk toets, als hij klaar is, of Google je website als mobile friendly beoordeelt.

Dit is de link: https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/

Als hogere posities in Google voor jou belangrijk zijn zorg er dan voor dat je website er klaar voor is.
21 april vindt de update plaats, zegt Google. Of dat ook de datum voor Google Nederland (google.nl) is, moeten we even afwachten, maar het zal zeker op korte termijn zijn.

Hopelijk is je site er klaar voor, anders veel succes met het ombouwen van je website!

Bekijk ook andere artikelen

>
Begin met chatten
1
Heb je een vraag?
Hallo, hoe kan ik je helpen?