Tot Panda 4.2, die vanaf juli 2015 wordt uitgerold, was een goede domeinnaam heel nuttig, als je beter gevonden wilde worden!

Als je zo'n mooie domeinnaam had, was het veel eenvoudiger om goede ranks in Google te bereiken. Al sinds de domeinnamen betaalbaar werden hebben hele volksstammen internet marketeers bossen domeinen gekocht, ongeacht of ze er wat mee gingen doen.

Aan de ene kant, áls ze ze gingen gebruiken, zou zo'n domeinnaam dus helpen om beter gevonden te worden in Google. Aan de andere kant waren er ook domeinnamen die misschien wel voor een goede prijs verkocht zouden kunnen worden.

Wat is het nu van een goede domeinnaam?

​Voor de vindbaarheid in Google is de waarde van een domeinnaam binnenkort afgelopen. Het zal wel enige maanden duren voordat Panda 4.2 overal is uitgerold. Maar op zich is een goede domeinnaam natuurlijk bijzonder handig!

Speelgoed.nl zal toch wel over speelgoed gaan? En Kookboekenkopen.nl zal een site zijn, waar je kookboeken koopt? Precies! Daar is het heel handig voor en om een merk te versterken.

Nieuwe extensies dan?

.com, .nl enzovoort, dan noemen ze extensies. Je kunt nu ook bijvoorbeeld .amsterdam domeinen kopen. Maar... heeft dat nu zin?

Ondanks dat aan zo'n domeinnaam je kan zien dat die site of dat bedrijf iets met Amsterdam te maken heeft, levert dat niet automatisch betere posities op. 
Dus Google maakt geen gebruik van de extensie om ook al daardoor geografisch in de categorie 'Amsterdam' te zetten.

​Dus ook hier, kan het handig zijn voor mensen om te herkennen dat je bijv. in Amsterdam zit, maar Google doet er verder niets mee.

Houdt er overigens ook rekening mee, dat als een lange extensie als .amsterdam gebruikt, je e-mail adres​ ook heel lang wordt. Dan wordt dat bijvoorbeeld:

k.stolp@accountant.amsterdam​

Wat moet je dan doen om beter gevonden te worden?

Het allerbelangrijkste is, dat je relevante content plaatst. Relevant voor je bezoekers en dan vindt Google het al ook snel relevant.

maar goed, dan ben je er nog niet. Er is best het nodige aan te doen om ervoor te zorgen dat Google jouw pagina's hoger plaatst dan die van anderen. Als je wilt weten wat nu de belangrijkste richtlijnen zijn, download de geheel vernieuwde Google Optimalisatiegids v3.0! 

 

Bekijk ook andere artikelen

>
Begin met chatten
1
Heb je een vraag?
Hallo, hoe kan ik je helpen?