Internet Marketeers - Online Marketing Bureau

Iedereen wil graag leads en klanten via z'n website, jij vast ook, anders was je niet op zoek naar een Online Marketing Bureau.

Het aantal sites en pagina's online is giga! Oók in jouw vakgebied. Dus hoe zorg je ervoor dat je doelgroep jouw site vindt? En wat moet er gebeuren om ze contact te laten opnemen?

Hierbij kunnen we je helpen! We kunnen het volledig voor je doen of je mensen leren hoe je het moet doen.

Je Hebt Online Meer Leads & Klanten Nodig?


Dit is hét belangrijkste doel van een website! Ook jouw website kan een belangrijk onderdeel van je acquisitie zijn.

Nieuw e-book:

3 Onmisbare Tools voor Relevante Content.
Waar haal je de inspiratie vandaan? Hoe kom je erachter wat je doelgroep écht wilt weten? Begin bij dit e-book!

Je Wilt Direct Aan De Slag Met Internet Marketing?

Je wilt direct een afspraak maken en concreet weten wat we voor je kunnen doen

Hoe Scoort Jouw Site t.o.v. Je Concurrenten?

Je ontdekt het met onze Website Impact Monitor

Staat je concurrentie op relevante zoektermen op de eerste pagina in Google en jij niet? Met wie nemen potentiële klanten dan contact op? Met onze Website Impact Monitor krijgt je de antwoorden. ...En op onze kosten!

Waardevolle Analyse Voor Jou

Wij maken een compacte maar krachtige Analyse. 3 of 4 slides en een heldere toelichting. Kosteloos.

Telefonisch geven we die toelichting en jij bepaalt of je een vervolgafspraak wil.

Internet Marketing Power sinds 2004

Online resultaten behalen is niet moeilijk, maar je moet wel bereid zijn er iets voor te doen. Het gaat zeker niet vanzelf! Het kan zelfs een behoorlijke inspanning vergen. Daarom en daardoor hebben wij langdurende relaties met onze klanten. We maken samen een plan, we bedenken content waar je doelgroep naar snakt en we zorgen ervoor dat ze d'r komen en contact met je opnemen of zelfs direct klant van je worden!

Ieder bedrijf is verschillend, dus ook welk doel je wilt bereiken en welk budget je beschikbaar hebt. Wat wij het liefst doen is starten met een overzichtelijk en beperkt project. Dat is overzichtelijk voor je:

  • Beperkte impact voor je website
  • Beperkte impact en inzet van je mensen
  • Beperkte doorlooptijd
  • Beperkt budget

Er zijn zoveel bureau's... maar het gaat om resultaten.

Door onze aanpak kun je zelf vaststellen of je verder wilt en onze manier van werken goed bij jou en je bedrijf past.

Wat onze aanpak is?

Content Strategie

Het begint altijd eerst met een plan: Wie wil je bereiken en wat heb je voor ze? Dat klinkt eenvoudig en dat proberen we zo ook te houden. Maar toch is het voor veel bedrijven nog best lastig iets te bedenken waar hun potentiële klanten om staan te springen.

Persona-denken

Samen maken we een kenschets van een of meer van je ideale klanten. Dat is dus een mens van vlees en bloed. Als jouw klanten B-to-B zijn, dan moeten we weten wie het is: welke functie, man-vrouw, wat is de rol in het bedrijf en wat kan hem of haar helpen naar de volgende stap in het (koop-) proces?

Content Structuur

Samen bedenken we de logisch opbouw van de content en hoe we de bezoekers naar knoppen moeten gaan leiden. We hebben nu nog geen woord geschreven! We moeten hier nl. wel een onderzoek voor doen!

SEO Analyse

We maken samen een lijst van woorden waarvan we denken dat op gezocht wordt. We gebruiken diverse tools om te zien wat de werkelijke zoekwoorden zijn en de maandelijkse zoekvolumes. Vervolgens kijken we hoe sterk is de concurrentie: Hoe moeilijk wordt het ze op de eerste pagina voorbij te stevenen!

We maken ook een SEO analyse van jouw site: zijn er zaken die verbeterd moeten worden, omdat deze belemmerend zijn om hoog in Google te komen?

Content Creatie

Nu begint het dan echt! Er gaat content gemaakt worden. Bij de meeste klanten wordt de basis van de content aangeleverd, maar we kunnen ook met niets beginnen. 

Overigens: veel projecten beginnen klein. We bedenken één of enkele pagina's. We maken hier een logische funnel van. M.a.w: hoe leiden we een bezoeker naar de gewenste actie? Alles wat er voor nodig is aan content, beeldmateriaal, downloads of zelfs video, maken we.

Ontwikkel waardevolle informatie, zoals e-books of video's, waar je doelgroep naar op zoek is?

Zoekmachine Optimalisatie

Als de content goed is, precies waar je doelgroep naar op zoek is en laat geen vragen over? Dan wordt het nu tijd dat er bezoekers komen. Om te beginnen, om te kijken of 'het werkt' kunnen we een compacte Google Ads campagne opzetten. Zie we conversies (mensen nemen de gewenste actie), dan kunnen we gaan zorgen dat ook de informatie in Google gevonden wordt.

SEO teksten

Zoekmachine optimalisatie doen we op de pagina: alle content, plaatjes en dowloads zijn geoptimaliseerd om goed opgepikt te worden door Google. Verder helpt het enorm als we goede interne links vanaf diverse plaatsen op de website hebben. Zo sijpelt kracht van de website ook een beetje door naar deze nieuwe content. Oh en SEO betekent Search Engine Optimisation. In het Nederlands dus zoekmachine optimalisatie.

Het is in feite een eenvoudig 'menu' wat je kunt volgen om teksten en andere content te optimaliseren voor de zoekmachines. Daar is in feite niets bijzonders aan.

SEO teksten zijn teksten waarbij we uit het onderzoek hebben vastgesteld welke zoektermen en begrippen goed bij elkaar passen, zodat Google de pagina als een bronpagina kan gaan beschouwen. Vaak zijn dit lange pagina's vanaf zo'n 1.000 tot wel 2.500 woorden! Dat zijn al gauw 8 A4-tjes. En ja: deze worden gelezen áls ze voor de lezer veel toegevoegde waarde hebben. Het gaat hierbij nog niet eens zozeer over 'slimme trucs' of iets dergelijks, maar gewoon logisch gegroepeerde informatie.

Ga maar na: als je een probleem hebt, wil je alles weten wat nodig is om het probleem op te lossen, nietwaar? Veelal levert onze klant de basis voor deze informatie aan. Door gesprekken met verkoop, service, de binnendienst en dergelijke krijgen we input die kan leiden tot zeer waardevolle content.

Veel bedrijven willen hun SEO uitbesteden aan een SEO specialist. Dat is begrijpelijk en eigenlijk ook heel logisch. Ieder zijn vak. Natuurlijk kun je alles zelf doen. Thuis ook. Je gaat naar de Gamma, haalt tegels en tegellijm en je haalt uit de foldermolen de beschrijving hoe je moet tegelzetten. Enfin... Een SEO specialist zal sneller tot een goed eindresultaat komen. Hij heeft alle tools voor goed onderzoek en werkt automatisch al toe naar een gewenste Call To Action (CTA): wat wil jij dat je bezoeker moet doen en wat zou je bezoeker willen? Dat moet matchen.

Conversie Optimalisatie

Nu heb je goede content, die goed geoptimaliseerd is en je hebt een Call To Action. Nu zijn er veel ondernemingen die het nu af vinden. Maar eigenlijk begint het nu pas! Wij kunnen wel bedacht hebben met elkaar hoe we denken dat je bezoekers je site gaan gebruiken en op welke knoppen ze gaan drukken, maar: meten is weten

Detail uit een dashboard

Op diverse belangrijke punten, KPI's (Key Performance Indicators) stellen we metertjes in, zodat we kunnen zien hoe bezoekers zich gedragen. Doen ze niet wat we willen dan moeten we iets veranderen en kijken wat beter werkt. Een meer geavanceerde manier is A/B-testen. Dan wordt automatisch al een aantal varianten tegen elkaar getest en de beste blijft vervolgens over.

Conversies verbeteren

Uiteindelijk is dit waar het om gaat: als op een pagina 100 bezoekers komen en 2 nemen de gewenste actie, dan hebben we een conversie van 2%. Als we van 2 conversies 4 kunnen maken is dat een verdubbeling van het resultaat. En het zou kunnen dat 2 verliesgevend is en 4 winstgevend.

Dit proces kan overigens versneld uitgevoerd worden door zoekmachine marketing en social media marketing in te zetten. En nu doel ik met name op het adverteren.

Linkbuilding Strategie

Linkbuilding heeft niet echt een positieve pers. Toen Google links van andere sites naar je website als een belangrijke factor ging meewegen om te bepalen wie bovenaan in Google moest staan, zijn er SEO specialisten aan de slag gegaan geautomatiseerd duizenden en duizenden inkomende links te bouwen. Dat was niet de bedoeling.

Wat wel de bedoeling was, nu is en ook altijd zo zal blijven: als op relevante websites, met een goede reputatie, die informatie bevatten over gerelateerde onderwerpen die op jouw website aan de orde zijn, is dat een prima link, die logisch is en van toegevoegde waarde is voor jouw doelgroep. Dat klinkt logisch en precies daarom is dit juist positief!

Wij hebben altijd zo gewerkt, dus ook klanten, waar we vele jaren geleden voor gewerkt hadden een goede reputatie bij Google op te bouwen hebben daar vele jaren plezier van. Dan hoef je het na verloop van tijd alleen maar te onderhouden.

Zelf kun je wel iets aan linkbuilding doen. Zorg dat je links krijgt van branche verenigingen en goede bedrijven sites. Je kunt zelf op Social Media sites zorgen voor het plaatsen van relevante en nuttige berichten voor je doelgroep. Dus niet alleen maar reclame maken, maar deel waardevolle content als tips, checklists en dergelijke. Zo krijg je ook links vanuit Social Media.

Dan houdt het een beetje op. Linkbuilding uitbesteden is de meest logische keuze. Het is echter lastig vast te stellen als leek wie je nu echt een dienst gaat bewijzen, waar je lange tijd plezier van hebt of wie voor korte termijn resultaat gaat. Wij werken ook met Linkpartners en doen diepgaand onderzoek voordat we met zo'n bedrijf in zee gaan. Linkbuilding is per definitie handwerk. Artikelen worden met de hand geschreven, moeten op sites met een goede reputaties geplaatst worden en een sterke link krijgen naar jouw pagina. Linkbuilding is daardoor niet goedkoop. En vind je een partij die het voor lage bedragen voor je doen: Je zou nu een probleem kunnen kopen. Het hoeft niet, maar de kans is aanzienlijk.

Linkbuilding-tool: hoe sterk zijn bepaalde links?

Verder zal het bouwen van links een langzaam en langdurend proces zijn. Minimaal moet je denken aan 6 maanden, maar veel gebruikelijker is een jaar. Diverse klanten breiden het linkbuilding pakket gedurende het jaar uit. Als er resultaten zijn, wil je meer!

Dus na verloop van tijd ga je beter gevonden worden en gaan er organische bezoekers komen naar je website. Maar ja, als je zó lang moet wachten om te weten of je conversie gaat krijgen en om te testen wat beter werkt... Precies, dat hoeft niet lang te duren. Wat we dan doen is adverteren in Google en bijvoorbeeld op Facebook en LinkedIn.

Zoekmachine Marketing

Er zijn vele definities voor te vinden, maar waar het om gaat: gaat jouw doelgroep jouw vinden in de zoekmachines en zo ja: klikken ze op de link naar jouw website?

Enerzijds kunnen pagina's, plaatjes, pdf documenten en video's organisch gevonden worden. Dat wil zeggen: zonder advertenties in te zetten komt er content van jouw site (of die staat op andere sites) hoog in Google naar voren. Als dat lukt, is dat fantastisch! De concurrentie is groot en als je zou moeten adverteren kan zomaar een klik op je advertentie 1 euro of een veelvoud daarvan kosten. M.a.w.: iedere organische bezoeker was al een besparing

Nu is er naast zoekmachine optimalisatie van je website en je content op de pagina's een belangrijke voorwaarde. Maar als de concurrentie omvangrijk en heel sterk is (dit betekent: een hele goede reputatie in de ogen van Google heeft), is dat onvoldoende om organisch gevonden te worden.

Adverteren op Google

Google is nog steeds de meest gebruikte zoekmachine in Nederland. Adverteren kost geld. Er zijn verschillende methoden, maar de meest gebruikte zijn de tekstadvertenties en waarbij betaald wordt voor een klik op de advertentie. Die klik komt vervolgens op een specifieke pagina op je website. Wij noemen dat een landingspagina. Dat is dus vaak een pagina die we willen testen: wanneer gaan bezoeker wel en wanneer niet over tot de gewenste actie?

Zelf adverteren in Google of uitbesteden?

Je kunt prima zelf adverteren in Google. Als het je lukt een doorklikratio van 2% te behalen, is dat het gemiddelde wereldwijd. Daar kun je dan tevreden mee zijn. Maar weet dat er dus zijn die het minder goed doen, maar ook velen, die het veel beter doen! Wij hebben klanten waarbij gemiddelden van 5% tot 15% en zelf boven de 20% worden bereikt! Het effect is dat onder andere hierdoor de prijzen per klik bij Google omlaag gaan. Dus: voor dezelfde marketing euro krijgen we veel meer bezoekers

Adverteren in Google: De CTR is een belangrijke succesfactor

In een korte doorlooptijd kunnen we pagina of pagina's testen en conversies optimaliseren. Als vervolgens je pagina's organisch gevonden gaan worden kun je kiezen of je ook nog wilt adverteren in Google of voldoende bezoekers en conversies hebt uit de organische bezoekers.

Social Media Marketing

Het is een bewuste keuze of je je hiermee bezig gaat houden of niet. Ga je het doen, dan moet je er uren voor vrijmaken  en budget. Om te beginnen heb je bij ieder bericht beeldmateriaal nodig of video. Dat kost dus al tijd en geld. Maak je alleen reclame? Dan wordt je al snel vervelend en is het maar de vraag of Social Media iets voor je bedrijf gaat toevoegen.

Veel B-2-B bedrijven willen liever Facebook negeren, maar weet wel dat alleen al in Nederland er meer dan 10 miljoen gebruikers zijn, waarvan er 7,5 miljoen er dagelijks actief op zijn. Dus ook die manager, die directeur of CEO 'zit erop'...

Maar wat ga je er doen en hoe ga je het resultaat meten? Zeker in het begin is het verstandig Social Media specialisten in te huren, die je helpen met een Social Media Strategie en een Social Media Plan. Daar kun je dan vervolgens een beslissing op nemen wat je gaat doen. Het kan dus zijn dat je dat plan in de la legt. Dat voelt misschien als zonde geld, maar het is een weloverwogen beslissing. Maar wij denken dat je ook met beperkte inzet en beperkte middelen je prima voor de dag kan komen en ook hier leads en klanten kunt werven!

Hét B-2-B platform is natuurlijk LinkedIn. Als jouw doelgroep bedrijven zijn moet welhaast er een LinkedIn strategie zijn en moet je wat tijd en geld hiervoor reserveren. Maar ook hier is het belangrijk: wat levert het op en hoe kan ik het verder optimaliseren? Overigens, zowel voor FacebookLinkedIn en andere Social Media platformen: uiteindelijk doe je er goed aan bezoekers naar je site te leiden. Daar heb je namelijk altijd zelf de controle over. Bedrijven in de Pharma en gezondheidszorg zijn daarom vaak huiverig social media in te zetten.

Facebook adverteren

Wij zijn meer fan van Facebook adverteren dan LinkedIn adverteren. Onze ervaring leert dat de prijzen in Facebook meevallen en met goed beeldmateriaal (visuals) je heel aardige resultaten kunt behalen. Ga je adverteren op Facebook, dan kun je behoorlijk filteren op doelgroepen en interesses, waardoor je makkelijker je doelgroep kunt bereiken. Stel je doelgroep is 
'C-level management'. Mogelijk zijn zij geïnteresseerd in old timers, zeiljachten en 2de huizen enzovoort. Dus door je goed te verplaatsten in je doelgroep en hun interesses, kan het zijn dat je prima kunt ontmoeten, ook op een platform als Facebook!

Adverteren in Google: De CTR is een belangrijke succesfactor

In een korte doorlooptijd kunnen we pagina of pagina's testen en conversies optimaliseren. Als vervolgens je pagina's organisch gevonden gaan worden kun je kiezen of je ook nog wilt adverteren in Google of voldoende bezoekers en conversies hebt uit de organische bezoekers.

Dashboard van de resultaten

Door gebruik te maken van Google Analytics, liefst aangestuurd via Google Tag Manager en door gebruik te maken van Google Data Studio heb je in één of enkele slides volledig overzicht over de voortgang!

Even een toelichting: Tot voor kort moest er een script op je website staan om Google Analytics data te vangen en te bekijken in het Analytics account. Sinds enkele jaren kan dit ook anders. Je maakt een account op Google Tag Manager. Die kun je koppelen aan Google Analytics en je ziet in principe weer dezelfde data in Analytics. Wat is de winst, zul je je afvragen. In Google Tag Manager kun je bijvoorbeeld specifieke gebeurtenissen op een pagina meten, zonder dat je nog extra code aan een pagina hoeft toe te voegen. Dat is winst! Met Google Tag Manager kun je direct site-breed gebeurtenissen triggeren, waardoor er een signaal naar Analytics hierover wordt gestuurd. Het is daarmee makkelijker KPI's in te stellen en bijvoorbeeld te wijzigen, zonder wijzigingen in de code van de site.

Het 'onder water' scherm van Google Tag Manager

In Google Data Studio kun je een dashboard maken of laten maken. Het is even wat werk, maar je kunt alles precies zo instellen en filteren, zodat je precies dát ziet, wat je nodig hebt.

Tom Zoethout (Online Marketeer sinds 2004)

Na 13 jaar gemanaged te hebben in het groot bedrijf ben ik zelfstandig gegaan.

En sinds 2004 help ik bedrijven resultaten behalen op het internet.
Veel klantcases waren zeer uitdagend waar mijn partners en ik veel van hebben geleerd. Hierdoor zijn we experts geworden op een breed scala van Internet Marketing aspecten!

>
Begin met chatten
1
Heb je een vraag?
Hallo, hoe kan ik je helpen?