4 (Slimme) manieren om snel content te creëren

Waarschijnlijk zoek je ook dagelijks op Google naar informatie en check je verder meerdere keren per dag je social media accounts. Samen met jou doen miljoenen andere Nederlanders dat. Het internet biedt dus veel kansen om de zichtbaarheid van jouw bedrijf, of het bedrijf waarvoor je werkt, te vergroten met als doel dat daar leads en klant uitkomen.

Maarja, door de drukte van de dag schiet het er vaak bij in om content te creëren. Meestal is dat ook de reden dat er in veel bedrijven te weinig of zelfs geen content wordt gemaakt. Of het omgekeerde is het geval: andere werkzaamheden raken achter doordat het maken van content teveel tijd kost. Wij gaan je daarom in dit artikel een aantal tips geven waarmee je veel sneller content kunt creëren, zodat het internet voor jou gaat werken in plaats van andersom!

Tip 1: Van grote naar kleine stukken content

Schrijf je regelmatig blogartikelen? Dan weet je dat je minimaal een uur bezig bent om slechts één artikel te schrijven. De kosten per blog kunnen dus flink oplopen, maar dat is niet erg als je de investering er maximaal uithaalt. Maar hoe doe je dat?

Dat is niet zo moeilijk: bijvoorbeeld door een lang blogartikel in kleinere stukken te knippen en die op social media kanalen te delen. Stel dat je een blog hebt geschreven over tien belangrijke aandachtspunten bij de aankoop van een nieuw bedrijfspand. In dat geval kun je iedere dag een tip delen op Facebook en LinkedIn. Vervolgens maak je voor iedere tip een krachtige samenvattende zin die je op Twitter plaatst.

Na tien dagen heb je met slechts één blogartikel, tien Facebookberichten, tien LinkedInberichten en 10 Tweets online staan! Dus ben je 31 keer in beeld met slechts 1 artikel!

Tip 2: Content hergebruiken

Content hergebruiken

Content heeft een nadeel, en dat is dat de informatie door ontwikkelingen in de markt achterhaald kan worden. Maar door jaarlijks je content op actualiteit te controleren, kun je de berichten gemakkelijk actueel maken. En zelfs als je content nog steeds actueel is, kun je het toch een update geven door nieuwe informatie of voorbeelden toe te voegen.

Als je de updates hebt doorgevoerd, kun je vervolgens op social media kanalen korte berichten plaatsen waarmee je je content opnieuw onder de aandacht brengt. Een voorbeeld: stel dat je een administratiekantoor hebt en een blogartikel hebt geschreven waarin je tips deelt waarmee ondernemers minder belasting betalen.

In dat geval kun je ieder jaar blogartikelen een update geven. Vervolgen plaats je op social media het bericht: ‘Weten hoe je in [jaartal] zo min mogelijk belasting betaalt? Check hier de aftrekposten en andere tips!’.

Door je content een update te geven heb je in korte tijd actuele en relevante informatie en kun je met weinig inspanning ook op social media onder de aandacht komen. Bovendien zet Google websites die regelmatig een update krijgen vaak hoger in de zoekresultaten!

Tip 3: Laat je doelgroep jouw content schrijven

In veel bedrijven wordt content op de volgende manier gemaakt:

  1. Om inspiratie op te doen voor het onderwerp waarover de content moet gaan, vindt er een korte brainstorm plaats
  2. De content wordt geschreven en geplaatst
  3. Er wordt niet nagevraagd of de lezers de content waardevol vinden

Het grote nadeel van deze manier van werken, is dat je niet onderzoekt wat je doelgroep daadwerkelijk wilt weten. Kortom, de kans bestaat dat jij je uiterste best doet om goede content te produceren, maar dat je doelgroep er helemaal niet op zit te wachten! Zonde van je tijd! Je wilt dus weten naar welke content (lees informatie) je doelgroep zoekt en je content daarop afstemmen.

Hoe je kunt achterhalen waar je doelgroep online naar op zoek is, kun je lezen in ons e-book ‘3 onmisbare tools om tot relevante content te komen’. 

Naast de manieren die we in ons e-book bespreken, is er nog een andere effectieve manier om tot content te komen waar je doelgroep ook echt op zit te wachten. En dat is door het simpelweg aan ze te vragen. Het grote voordeel daarvan is dat je weet wat op dat moment het belangrijkste voor ze is. Daardoor neemt de kans dat ze je content ook daadwerkelijk gaan ‘consumeren’ flink toe. Maar je profiteert op deze manier van nog meer voordelen:

Door aan jouw doelgroep te vragen wat voor soort content ze willen, schrijven ze (deels) jouw content. Je krijgt namelijk allemaal reacties, waardoor je bericht en je zichtbaarheid steeds groter worden. Het enige wat jij hoeft te doen is te reageren en vervolgens content maken over de aangegeven onderwerpen (scheelt je ook weer veel brainstorm tijd).

Tip 4: Gebruik content van anderen

Als het om content gaat hoef je het wiel niet altijd opnieuw uit te vinden. Over de meeste onderwerpen is er op het internet al veel informatie te vinden, maak daar dus gebruik van! Een voorbeeld: stel dat je terrasoverkappingen verkoopt en op een blog over gezondheid kom je een bericht tegen dat over de voordelen van leven in de buitenlucht gaat.

In dat geval kun je het blogartikel prima kopiëren (vraag wel eerst toestemming en plaatst een link naar het artikel) en er een alinea aan toevoegen waarin je beschrijft dat je met terrasoverkappingen ook tijdens de wat koudere dagen prima buiten kunt zitten. Zo kunnen mensen met behulp van een overkapping vaker op een comfortabele manier van de voordelen van de buitenlucht profiteren!

Content van anderen kun je prima gebruiken, mits je naast toestemming van de eigenaar ook een link naar de bron neerzet. Op die manier ziet Google jouw bericht niet als ‘gestolen content’ waardoor de vindbaarheid van jouw content niet verslechterd.

Je content online beter vindbaar maken

Vindbaarheid content verbeteren.

Om ervoor te zorgen dat jouw content door zoveel mogelijk mensen wordt geconsumeerd, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het online vindbaar is. Dat kun je op verschillende manieren voor elkaar krijgen.

Een makkelijke manier is om beheerders van websites waarvoor je content relevant kan zijn te vragen of ze hun lezers op je content willen wijzen. Dat kan door in de berichten die zij publiceren een link op te nemen die naar je bericht verwijst. Op die manier krijgt je bericht steeds meer ‘stemmen’ in de ogen van Google en zal de zoekmachine je content een betere positie in de zoekresultaten geven.

Als je geen zin hebt om websitebeheerders om een gunst te vragen, kun je er ook voor kiezen om betaalde verwijzingen naar jouw berichten te maken. Op websites zoals sitedeals.nl/ kun je een advertentie aanmaken waarin je vermeld dat je jouw bericht tegen betaling onder de aandacht wilt brengen op andere websites. Vergeet daarbij niet om aan te geven over welk onderwerp je bericht gaat. Het heeft immers geen zin als iemand een blog over financiële zaken heeft als jij een bericht voor je hoveniersbedrijf wil promoten.

Extra tip: gebruik je website als contentbasis

Op het internet loop je het risico dat websites waarop je content plaatst offline worden gehaald. Als je content op andere websites hebt geplaatst, ben je dat dan allemaal kwijt. Dat wil je niet! De enige plek op het internet waar jij bepaalt welke content er staat en er blijft staan, is op jouw eigen website.

Zie jouw website daarom als je contentbasis. Andere websites (ook social media) dienen vooral als verkeersbronnen naar de content die op jouw website staat. Doordat je website als contentbasis fungeert, is het belangrijk dat je regelmatig backups maakt. Het bedrijf dat je website host maakt meestal automatisch backups, maar vraag voor de zekerheid na hoe vaak ze dat doen en hoelang de backups beschikbaar blijven.

Content creatie uitbesteden?

Het kan natuurlijk zo zijn dat je content simpelweg niet zelf wilt maken en het werk liever uitbesteed. Doordat wij vrijwel dagelijks content voor onze klanten produceren, hebben wij in diverse branches ervaring opgedaan op het gebied van contentcreatie.

Bovendien hebben wij in de afgelopen 10 jaar een groot netwerk van websitebeheerders opgebouwd waarmee we tegen gunstige tarieven jouw content kunnen promoten. Wil je vrijblijvend over de mogelijkheden praten? Vul dan even je gegevens in via de onderstaande link. Binnen twee werkdagen ontvang je een reactie van ons. Wil je liever direct contact? Bel dan met onderstaand telefoonnummer.

Neem contact met ons op via: https://www.internetmarketeers.nl/contact/

Of bel: 030 - 22 7 14 21

Bekijk ook andere artikelen

>
Begin met chatten
1
Heb je een vraag?
Hallo, hoe kan ik je helpen?